Nieuw Zeeland, sweet as!
Lieve allemaal,
Na vijf weken Nieuw Zeeland vertrek ik morgen alweer naar de Australische zon; de tijd vliegt echt voorbij!!
Noordereiland
Op mijn 2e dag won ik een sprong van de Auckland skytower, het hoogste gebouw van het zuidelijk halfrond, en daarmee was de toon voor het noordereiland gezet... De daaropvolgende week ben ik gaan tuben (= drijvend op een autoband) door de Waitomo grotten, waar je je in een pretpark waant door de duizenden gloeiwormen die de plafonds verlichten,wild water raften door het regenwoud, met 7m hoge watervallen, en als hoogtepunt heb ik een skydive vanaf 15.000 ft gemaakt, met 60 sec vrije val, met uitzicht over lake Taupo, het grootste meer van NZ.
Daarnaast heb ik leren surfen, overnacht op een Maouri reservaat waar we de 'poi' en 'haka', traditionele dansen, leerden, heb ik een dag model gestaan in een lifestyle fotoshoot (ik kwam een NL fotograaf tegen die z'n portfolio wilde uitbreiden)en was er tijd voor ontspanning in hotsprings, hot water beach en de vele bubbelbaden.
In het Tongariro national parkzou ik met m'n reisbuddy Jessica een 3-daagse trekking rond Mt Tongariro, aka Mt Doom, maken.Maar na een nacht met noodweer in een lekkende tent werd ik ziek. Gelukkig waren de jongens van het hostel fantastisch; ze boden ons meteen een gratis super de luxe kamer aan en de rest van de tijd kregen we ook gratis eten. Bovendienmaakte Doug delekkerste toetjesdie ik ooit heb gegeten. Je kunt je voorstellen dat ik me binnen no time een stuk beter voelde, dus de volgende dag konden wede trekking alsnog gaan doen, zij het in 2 dagen (met heel veel blaren tot gevolg). Maar het was absoluut de moeite waard (zie foto's)!!
Zuidereiland
De afgelopen drieweken heb ik hier met m'n ouders rondgereisd. Het zuidereiland is met zijn meren, bergen,stranden, gletsjers, vulkanen en regenwoud nog mooier dan was ikme van tevoren had voorgesteld!
Het begon wat teleurstellend in Kaikoura, waar we geen walvissen zagen, iets wat hier maar zelden voorkomt, maar allemaal wel heel erg zeeziek werden. Gelukkig was het geen voorbode voor de rest van de reis! We zijn alle bekende highlights langs geweest (Marlborough Sounds, Abel Tasman, Milford Sound, etc etc).
De Fox gletsjeris een van de twee gletsjers ter wereld die tot in het regenwoud vlak bij de kust reikt. Ik ben met een helikopter de gletsjer opgebracht, waar in het blauwkleurige ijs allerlei grotten en andere ijsformaties gevormd zijn, heel gaaf!
Verder in het zuiden hebben we massa's zeehonden, -leeuwen en pinguins gezien, soms zelfs op een meter afstand!
Een ander absoluut hoogtepunt was deklim naar de top vanMt Olivier. Het was een heftige klim, vaak heel stijl omhoog, maar uiteindelijk kwam ik uit in de Mueller hut, gelegen in de middle of nowhere. Heel bijzonder om in zo'n verlaten omgeving de nacht door te brengen en de zon te zien opkomen over Mt Cook, de hoogste berg van NZ.
Het was wederom een ontzettend mooi stuk van deze reis! Maar ik heb ook ergveel zin om nu naar Australie te gaan! Bekijk de foto's, die geven een betere impressie dan ik met dit verhaaltje kan...
Liefs caro
Hey Robke,
Ziet er top uit allemaal! Goed om te zien dat jij ook nog wat sneeuw hebt meegemaakt, haha! Delen in de ellende he?
Toch spijt dat ik vorig jaar niet de oversteek nr Nieuw Zeeland heb gemaakt!
Have fun in Australie! Ben benieuwd hoe je het daar gaat hebben, vast top!
Ik mail je snel terug xx
Lieverd,
Wat een plaatjes allemaal. Het ziet er geweldig uit!
Veel plezier in Australie! Ik zeg, kamer 1!
Kus
Ha caro, geweldig! Als ik dit zo zie moet ik toch ook echt een keer die lange vlucht die kan op gaan maken! Wat gaaf zeg!
Geniet maar lekker verder en ik zie alweer uit naar de zon-foto's
X
het staat er allemaal mooi op!Hopelijk heb je een goede vlucht naar Melbourne gehad. Veel plezier daar!
Wat een geweldige berichten en foto's. Heel leuk om op deze manier mee te liften. Heel veel plezier in Australie. Liefs Margriet